پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403

سخنرانی علمی با موضوع: نقاط ضعف ديوارهای برشی بتن‌آرمه در زلزله‌های اخير

سخنران: پروفسور کاترين بير، استاد پلی تکنيک لوزان سوئيس (EPFL) و مسؤول آزمايشگاه مهندسی زلزله و ديناميک سازه EPFL ، زمان:چهارشنبه 8 آذر 1396، ساعت 8:30 صبح سالن مرحوم کاظمی آشتیانی دانشگاه علم و فرهنگ

گروه مهندسی عمران دانشکده فنی مهندسی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می‌کند.

سخنرانی علمی با موضوع:

نقاط ضعف ديوارهای برشی بتن‌آرمه در زلزله‌های اخير

زمان: چهارشنبه 8 آذر 1396، ساعت 8:30 صبح

سالن مرحوم کاظمی آشتیانی دانشگاه علم و فرهنگ

شرکت برای عموم محققين، دانشگاهيان، مهندسين و دانشجويان آزاد می‌باشد.

چکيده:

زلزله‌های 8/8 ريشتری شيلی (2010) و 3/6 ريشتری نيوزلند (2011) نشان داد که عليرغم تحقيقات وسيع چندين ساله و بروزرسانی مستمر آيين‌نامه‌های طراحی، ديوارهای بتن‌آرمه جديد الاحداث در اين زلزله‌ها رفتار مناسبی از خود نشان نداده و حتی دچار گسيختگی شدند. بسياری از ديوارهای آسيب ديده غير مستطيلی يا قسمتی از هسته ديوار برشی بودند؛ در حالی که بسياری از تحقيقات پيشين بر روی ديوارهای با مقطع مستطيلی تمرکز داشته است. شکل‌ خرابی اين ديوارها عمدتاً به صورت گسيختگی فشاری و ناپايداری خارج صفحه ديوار بوده است که منشأ آغاز تحقيقاتی در سرتاسر دنيا گرديد. اين سخنرانی به معرفی دو پروژه تحقيقاتیِ در حال انجام در EPFL می‌پردازد که هدف آن بررسی عملکرد لرزه‌ای و ضوابط طراحی هسته‌های ديوار برشی بتن‌آرمه می‌باشد.

بيوگرافی:

خانم کاترين بير (Katrin Beyer) در حال حاضر استاد پلی تکنيک لوزان سوئيس (EPFL) و مسؤول آزمايشگاه مهندسی زلزله و ديناميک سازه‌ها در EPFL است. وی دوره کارشناسی ارشد خود را در ETHZ زوريخ کامل نمود و به مدت دو سال به فعاليت حرفه‌ای در زمينه ديناميک سازه‌ها و تحليل لرزه‌ای سازه‌ها اشتغال داشت. در ادامه دکتری خود را از دانشگاه پاويا در ايتاليا دريافت نمود. زمينه‌های تحقيقاتی وی رفتار لرزه‌ای ديوارهای بتن‌آرمه، سازه‌های مصالح بنایی و آزمايش‌های بزرگ‌مقياس می‌باشد. ايشان مسؤوليت بازنگری بخش سازه‌های بنايی آيين‌نامه لرزه‌ای اروپا
(
EC8-Part1) را به عهده دارد و تا کنون به عنوان سخنران کليدی در کنفرانس‌های متعددی نظير کنفرانس اروپايی مهندسی زلزله (ECEE, 2014)، کنفرانس جهانی زلزله (WCEE, 2017)، پايش هوشمند، ارزيابی و بهسازی سازه‌ها (SMAR 2017) به سخنرانی پرداخته است.